Udgivet i Bolig & Livsstils-Univers på Computerskærm.dk

Sådan vælger du den rigtige kontorstol

Af Computerskærm.dk

Uanset hvor mange timer du spenderer i din kontorstol, er det enormt vigtigt, at den er god og funktionel. Ejer du ikke en god og funktionel kontorstol, der støtter alle dine muskelgrupper, kan du risikere at få langvarige skader. Her er særligt nakke, ryg og læn i risikogruppen. Der er altså ingen tvivl om, at du skal have fat i en lækker og praktisk kontorstol til dit kontorarbejde! Spørgsmålet er bare: hvordan vælger du den rigtige kontorstol? Bare rolig, det får du svaret på herunder. Bliv meget klogere på, hvad du skal overveje, når du vælger din nye kontorstol. 

Hvad er dit budget?

Det første du skal overveje, når du skal vælge den rigtige kontorstol, er dit budget. Der findes kontorstole i mange forskellige prisklasser, så uanset hvad dit budget er, burde du kunne finde en god og funktionel kontorstol. Det er vigtigt at have et budget, når man skal vælge den rigtige kontorstol, da dette vil gøre søgningen langt nemmere.

Har du eksempelvis et budget på 1000 kroner, behøver du ikke undersøge stole over dette beløb. Du vil altså nemmere kunne indskrænke din søgning. Derudover slipper du for at prøve en masse kontorstole, og eventuelt forelske dig i dem, for blot at finde ud af, at du ikke har råd. Når du har lagt et budget, er det tid til, at din søgning efter den perfekte kontorstol kan begynde!

Hvor mange timer sidder du?

Det næste du skal overveje, når du vælger kontorstol, er, hvor mange timer du forventer at sidde på den. Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du har en god kontorstol, uagtet hvor mange timer, du spenderer på den om dagen. En god kontorstol er dog ekstra vigtig, hvis hele ens arbejdsdag foregår på den. Bruger du fire timer, eller mindre, om dagen på din kontorstol, kan du som udgangspunkt godt nøjes med en enklere kontorstol uden diverse funktioner. Bruger du dog mere end disse fire timer på kontorstolen, er det vigtigt, at du vælger en kontorstol med flere forskellige indstillinger.

Kontorstolen skal være komfortabel, så du kan holde ud at sidde på den i flere timer ad gangen. Det lyder måske meget enkelt, men det kan faktisk være rigtigt svært at finde den perfekte kontorstol til ens siddebehov! Derfor er det enormt vigtigt, at du spørger dig selv: hvor mange timer sidder du? Dette vil gøre din søgning meget lettere.

Med eller uden active sitting?

Når du skal vælge den perfekte kontorstol til dine siddebehov, er det enormt vigtigt, at du overvejer, om den skal være med eller uden active sitting. En kontorstol med active sitting tillader, at du kan bevæge og aktivere kroppen, selvom du sidder ned. Dette er for nogle meget forstyrrende, mens det for andre er meget praktisk.

Det er op til dig at vurdere, om du er til en kontorstol med eller uden active sitting. En af fordelene ved en kontorstol med active sitting er, at du ikke vil få en dårlig kropsholdning. Kontorstolen retter sig nemlig efter din krop, når du eksempelvis sidder bøjet indover en bog eller computer.

En anden fordel ved kontorstolen med active sitting er, at den er let at indstille alt efter behov og ønsker. Har du eksempelvis en smule ondt i nakken en dag, kan du indstille nakkestøtten alt efter behov. Dette kan du gøre hele dagen igennem. Du vil altså ikke sidde i underlige og ubehagelige stillinger, som gør, at du kan få skader og ømheder. Er du i tvivl om, om en kontorstol med active sitting er noget for dig, er det en fordel at prøve en fysisk, før du beslutter dig. 

Hvilket materiale matcher dine behov?

En af de ting, som mange glemmer at overveje, når de skal vælge kontorstol, er materiale. Selvom materialet umiddelbart virker overflødigt og ligegyldigt, er det absolut ikke tilfældet! Vælger du en kontorstol i det forkerte materiale, vil du kunne mærke det med det samme. Det er altså enormt vigtigt, at du overvejer, og afprøver, diverse forskellige kontorstolsmaterialer. De mest almindelige materialer er læder og stof. Stof dækker over flere forskellige begreber - herunder bomuld, nylon og polyester. Den største forskel blandt læder og stof er selve følelsen.

Læder er nemlig meget glat, mens stof er blødt. Det lyder måske umiddelbart ikke som en markant forskel, men skal du sidde på kontorstolen i mange timer ad gangen, vil du hurtigt opdage, hvor stor indvirkning selve materialet har. Ulempen ved læder er, at det har svært ved at ånde.

Dette vil sige, at sveder du eksempelvis på en varm sommerdag, vil læderen forstærke varmen, og det vil derudover ikke absorbere sveden. Her har stof en markant fordel, da det absorberer både varme og sved. I modsætning til læder er stof dog meget svært at rengøre og vedligeholde. Undersøge de forskellige former for stof, og overvej, hvad der passer til dig og dine behov.

Med eller uden ekstra tilbehør?

Det sidste du skal overveje, når du vælger kontorstol, er, om den skal være med eller uden ekstra tilbehør. Du tænker måske: jo mere, jo bedre! Selvom det umiddelbart lyder rigtigt smart med ekstra tilbehør, kan det også være helt unødvendigt. Dette betyder, at du potentielt betaler ekstra for noget, du egentligt ikke har behov for.

Der findes en masse forskelligt, ekstra tilbehør til kontorstole. Du kan eksempelvis tilkøbe armlæn, nakkestøtte, netryg og forlænger til ryggen. Dette tilbehør giver dig mulighed for at justere kontorstolen yderligere efter behov. Ekstra tilbehør er særligt en fordel, hvis man vælger en enkel kontorstol uden active sitting eller ergonomiske funktioner.

Det anbefales som udgangspunkt altid at købe en kontorstol med ekstra nakkestøtte eller armlæn. Selvom du måske ikke føler dig træt i sindet, kan kroppen hurtigt komme til at føle sig træt - også selvom den er siddende! Derfor er det vigtigt, at du har armlæn og nakkestøtte til at støtte disse vigtige muskelgrupper.

Netryggen har en meget enkel, men praktisk, funktion. Netryggen hjælper nemlig dig, der har tendens til forhøjet kropstemperatur eller svedturer. Varmen passerer gennem nettet, samtidig med at du har den perfekte rygstøtte. Det er op til dig at vurdere, om du har brug for ekstra tilbehør til din kontorstol eller ej.

Nu er du klar til at vælge den perfekte kontorstol - held og lykke!

Find det du mangler på computerskærm.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 523 produkter fra mere end 14 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.104 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 09:00:32.

523
Produkter
5
Brands
14
Forhandlere
2.104
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.